dissabte, 14 d’abril del 2018

TONI -II




Es tracta d’un test d’intel·ligència no verbal. És a dir un test per a avaluar l’habilitat cognitiva sense influència del llenguatge.
L’Àmbit d’aplicació: 5-85 anys
El test mesura la capacitat per resoldre problemes amb figures abstractes eliminant en la major mesura possible el llenguatge i les habilitats motrius i culturals.
Per a resoldre els problemes els subjectes s'han de identificar les relacions existents entre unes figures abstractes i buscar la solució, tenint present una o més de les següents característiques: forma, posició, continuïtat, sombrejat, tamany, longitud, moviment i guarniments.
En els elements que apareixen una o més de les següents relacions: aparellament, classificació, analogies (parella, addicció, substracció, alteració, progresssió), interseccions i canvi progressiu. Podeu fer una ullada a :


Algun exemple:


El TONI-II no és un test de temps limitat. Per a la seva administració es requereixen aproximadament 20 minuts (i per tant no és un test de llarga durada) i és adequat en molts casos. No són necessàries llagues explicacions, ni parlar, ni llegir ni escriure per respondre.
Abans de començar ambdues formes hi ha una sèrie d’exemples d’entrenament que es realitzen abans de contestar els 55 elements de cada forma (forma A i forma B). L’avaluador dona instruccions per mitjà de gestos o indicacions verbals breus.

Us penjo algun enllaç on hi ha models de fulls de resposta:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada